Pop-Poli een succes

Het multidisciplinaire (preconceptie)spreekuur met een kinderarts, psychiater en gynaecoloog voor vrouwen die een hoog risico lopen op het opvlammen of ontwikkelen van een psychiatrische aandoening en/of gebruikmaken van psychofarmaca is een succes.

Pop-poli een succes

Beeld: Thinkstock

Uit onderzoek, onder meer bestaand uit interviews en vragenlijsten, concluderen Rieneke de Leeuw en Michelle Mebius, beiden medisch student aan het VUmc, dat de gemiddelde patiënttevredenheid 4,55 op een 5-puntsschaal is. Zwangeren of vrouwen met een kinderwens en (potentiële) psychiatrische problematiek krijgen een POP-traject (psychiatrie, obstetrie, pediatrie) in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis aangeboden, een concept waar Medisch Contact eerder over berichtte (MC 5/2009: 184).

Ook na de bevalling is er ondersteuning. Zo wordt een consult bij de kinderarts, drie weken na de geboorte, als zorgvuldig ervaren. Psychiater Adriaan Honig, kinderarts Hanneke Wennink en gynaecoloog Marion Heres van het expertisecentrum pleiten al jaren voor meer POP-centra in Nederland. De hoge patiënttevredenheid is nóg een argument om dit door te zetten. Shahnaaz Dostmohamed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.